ÚVOD   DÍLY   MAPA   BLOG  


Expedice ZFF 2021
1. den - 29. 05.

Housle nebo skejt?
Již po několik let jezdíme na přelomu května a června na Zlínský filmový festival. Je to příležitost zažít Zlín plný slavnostní atmosféry. A také vyrážet na kolech ze základny kousek od Zlína na hřebeny nedalekých Vizovických, Hostýnských, Veřovických vrchů a Bílých Karpat.



Na cestě je nejhorší balení. Abychom něco důležitého nezapomněli vzít s sebou. No a pokud zapomeneme, řídíme se heslem: „Co jsme zapomněli, nebudeme potřebovat.“ Bohužel jsem dávno musel slevit z pravidla „jedna taška na osobu,“ protože děvčata mají trochu vyšší nároky na životní standard. Co však neušlo mému již dávno ne ostřížímu zraku, byl skejt trčící z jednoho zavazadla. „Tak to tedy ne,“ řekl jsem, „skejt zůstane doma, protože po tom, kolik nemocnic už jsme kvůli vašim úrazům navštívili po celé České republice, nebudeme zbytečně provokovat osud. Místo skejtu si Majdo vezmeš housle!“ Neobešlo se to bez drobné výměny názorů, neb Majdě je už 14 let a má svůj pohled na svět i na to, co je důležitější – skejt nebo housle. Lavinu argumentů jsem překonal a skejt zůstal doma.

Po úmorné ale naštěstí ne příliš dlouhé cestě po dálnici D1 dorazili jsme k večeru do cíle - malé vesničky poblíž Zlína. Tady bude v příští dnech naše základna. Festival je bohužel pouze online, z důvodu čínské chřipky, ale o to více budeme moci jezdit na kolech. A večer po drsné vyjížďce si pak pustíme festivalový film. Takový je plán.